Kristian Olimb, født 25. mars 1928, døde 11. august etter kort tids sykdom, men merkesteinene etter denne høvdingen innen norsk kommunalteknikk er mange. Det er også sporene etter misjonsmannen Kristian, som fikk et langt og godt liv med en familie som omsluttet ham helt til det siste.
Kristian Olimb ble hedret med Kongens Fortjentsmedalje i gull i juni 2001, og noen måneder senere fikk han sammen med kona Eva gleden av å takke Kong Harald under en audiens på slottet. Han fikk også æren av å ta imot kronprinsparet samme høst. Paret hadde et sterkt ønske om å lære om etablering av vann- og avløpsledninger uten oppgraving, de såkalte NoDig-metodene.
Kristian var nummer to i en søskenflokk på fire gutter. De vokste opp på Lunner på Hadeland. Kristian hadde en drøm om å følge etter sin eldste bror Halvor, som reiste til Amerika i 1949. Billett med Den norske Amerikalinje var bestilt, men morens tårer over eventuelt å «miste» sønn nr, 2 fikk Kristian til å endre kurs.
Entreprenørvirksomheten fikk sin spede start i 1953. Sammen med sin yngre bror Kaare startet han opp med transportable pukkverk i hjembygda. Året etter ble det utbygging av veier for Rød Forsøksgård i Råde. I 1957 etablerte Kristian sitt eget selskap, med base nettopp i Råde, der firmaet fortsatt holder til.
De første årene ble det mest skogsbilveier, fjellsprengning og tradisjonell anleggsvirksomhet. Firmaet sikret seg fotfeste i en spennende anleggstid. Bygging av fellesvannverket for Moss og Rygge, etablering av ledningsnett i Vestby, Sarpsborg og Fredrikstad var store oppdrag de første årene. Senere er Olimbs navn blitt den fremste merkevaren innen vann og avløp i hele landet.
Kristian Olimb sikrer seg lisens på verdens første strømpeforing. Pilotprosjektet ble gjennomført i samarbeid med Oslo kommune i 1977. Installasjonen var vellykket og fungerer like bra den dag i dag.
Kristian Olimb var en gründer innen kommunalteknikk, men han var også initiativtaker til å øke kompetansen innen rørfornying i Norden. Han deltok aktivt i ulike fora for å fremme best mulig kvalitet innen dette fagområdet.
Kristian overlot ledelsen av firmaet til sønnen Tor-Erik i 1995, men fulgte aktivt med i firmaets utvikling helt til det siste. Olimb Anlegg ledes i dag av Øystein Olimb.
Med økt fritid viste Kristian også stor interesse for friluftsliv. En aktiv mosjonist både på sykkel og ski, blant annet med deltakelse i Birkebeineren. De årlige fisketurene til Femundsmarka betydde mye for ham.
Kristian Olimb la aldri skjul på sitt kristne ståsted. I 1961 startet han et kristent guttelag i Råde sammen med sin daværende kontorsjef John Ringsby. Senere engasjerte han seg i konfirmantarbeidet i Våler menighet, og han var pådriver for å bygge kombinert misjonshus og barnehage i regi av Norsk Luthersk Misjonssamband i Våler. I tillegg til et brennende engasjement for indre- og ytremisjon var Kristian også en frontfigur for Norsk Gideon.