Deler NoDig-erfaringer på Hallingtreff

Øystein Olimb deler NoDig-erfaringer på Hallingtreff

Øystein Olimb deler gjerne kunnskap om gravefrie metoder. På årets Hallingtreff går han på podiet to ganger med eksempler på bruk av styrt boring.

Over 300 deltakere og 23 utstillere har funnet veien til Hallingtreff 2022, som går av stabelen i Ål og på Geilo 13.-15. juni. Det er ny deltakerrekord for arrangementet som har 25-årsjubileum.

Som så mange andre er Øystein Olimb glad for at bransjen endelig kan treffes fysisk igjen. Han har vært på mange Hallingtreff opp gjennom årene, og deltar i år som utstiller og foredragsholder.

Forteller om erfaringer med styrt boring

Under to ulike temaer på tirsdagens program skal han snakke om erfaringer med styrt boring i to ulike prosjekter.

Første prosjektomtale er bruk av styrt boring i landbruksområder i Rygge, under tema Grunnforhold. Moss kommune valgte styrt boring fremfor tradisjonell graving da de skulle etablere tre kilometer med ledninger gjennom dyrket mark i Rygge. Her kan du lese om dette prosjektet.

Under tema Når infrastrukturen hindres av krav fra andre aktører, bidrar Øystein Olimb med erfaringer fra styrt boring under jernbanelinjer i Drammen.

Fersk daglig leder i Olimb Anlegg

Øystein tok over rollen som daglig leder i Olimb Anlegg AS i 2021, etter broren Tor-Erik som ledet firmaet i 26 år. Øystein har selv 23 års fartstid i firmaet, og leder i dag en ambisiøs nisjebedrift med 65 års historie og 30 ansatte.

LES OGSÅ: Lederskifte i Olimb Anlegg – yngste bror tar over

Opptatt av å spre kunnskap

Han er en populær foredragsholder som ofte blir invitert til å snakke om gravefrie metoder. Han takker sjelden nei, og gleder seg til å gå på podiet for en stor forsamling på Hallingtreff.

– Jobben med å skolere rådgivere og ledningseiere må vi bare fortsette med. Det store volumet vil fortsatt være tradisjonell graving, men med NoDig kan vi føre fram infrastruktur under bakken med minimal graving. Det er utvilsomt en miljøvennlig løsning, sier han.