Kristian Olimb var først i Norge med gravefrie metoder

Kristian Olimb var først i Norge med gravefrie metoder

I 2008 sendte Kristian Olimb stafettpinnen videre til sine to sønner Øystein (i midten) og Tor-Erik. Foto: Odd Borgestrand

NoDig-pioneren Kristian Olimb har blitt 93 år. Bransjeorganisasjonen SSTT løfter frem hans innsats og betydning i en artikkel med mange spennende tilbakeblikk.

93 år gammel gleder Kristian Olimb seg over en sterk merkevare i familienavnet og gode økonomiske resultater de siste årene.

Bransjeorganisasjonen SSTT har snakket med veteranen og trekker fram flere av høydepunktene fra hans viktige NoDig-arbeid i en artikkel på sine hjemmesider:

Først i Norge med grøftefrie metoder

LES HELE ARTIKKELEN PÅ SSTTs HJEMMESIDE

Mye har skjedd siden sønnene Tor-Erik og Øystein tok over firmaet i 2008. I 2011 ble selskapsstrukturen endret. Rørfornying ble samlet under felles ledelse, mens eiendom og boring (anlegg) ble holdt utenfor.

I 2017 solgte Olimb-brødrene 51 prosent av rørfornyingsaktiviteten (Olimb Rørfornying) til danske Per Aarsleff Holding AS, som er bransjeleder innen rørfornying i Europa.

Fortsatt familiært

Olimb Anlegg, som har spesialisert seg på boring for etablering av nye rør, fortsatte som et 100 prosent familieeid selskap. Eldste sønn Tor-Erik var daglig leder fram til bror Øystein tok over i 2021, og barnebarn Kristian August har gått fullt inn i selskapet som anleggsleder. Det kan trygt sies at engasjemenetet for gravefrie anleggsmetoder har blitt ført videre med slekta.

«Dersom mannen ikke passer tiden, så passer aldri tiden mannen». For meg er dette uttrykket blitt som en visjon, nemlig å se inn i framtida, men handle i nåtid.

Kristian Olimb, NoDig-pionér

Den viktigste delen av historien har Kristian Olimb selv stått for: Selve starten på bruk av gravefrie metoder i Norge!

Deriblant den revolusjonerende, første installasjonen av strømpeforing i et avløpsrør i Oslo i 1977.

Kristian Olimb AS var først ute med rørfornying med strømpeforinger i Norge og hadde nærmest monopol på denne typen fornyelse av rør i flere år. Selve arbeidsmetoden er blitt noe enklere med årene. Arkivfoto: Olimb

Her kan du lese mer fra Olimbs rikholdige historie.