Borer under Altaelva – inviterte til No-Dig fagdag

Borer under Altaelva – inviterte til No-Dig fagdag

Olimb Anlegg etablerer nye vannledninger under Altaelva med metoden styrt boring. I den anledning inviterte Alta kommune, Olimb Anlegg, Rambøll og UiT til en No-Dig fagdag. Det ble en god markedsføring av gravefrie metoder i Finnmark.

Alta kommune holder i disse dager på med å forsterke vannforsyningen for råvannskilden for Alta vannverk. Forsterkningen innebærer etablering av nye vannledninger under Altaelva:

  • 2 stk DN500 PE SDR11 – 600 meter pr ledning (mellom Holmen og Elvestrand)
  • 2 stk DN250 PE SDR11 – ca 200 meter pr ledning (mellom Jordfallet og Tøllefsveg i Øvre Alta)

Ledningene blir etablert med NoDig-metoden styrt boring. Olimb Anlegg er trolig den entreprenøren i Norge med mest erfaring og ekspertise på etablering av nye rør uten å grave (No-Dig). De har utført en rekke boreoppdrag under elver tidligere; senest 825 meter under Nidelva i for Trondheim kommune i juli i år.

Fagdag med befaring på anlegg

I anledning prosjektet inviterte ledningseier Alta kommune i samarbeid med Olimb Anlegg, Rambøll og UIT til en No-Dig fagdag tirsdag 12. oktober. Et trettitalls universitetsstudenter, rådgivere og teknisk personell fra regionen benyttet seg av muligheten til å lære mer om NoDig-metoder.

Samlingen startet i aulaen til UiT Norges arktiske universitet, med orientering om prosjektet og en innføring i ulike NoDig-metoder.

Deretter gikk ferden til riggplassen ved Elvestrand i strålende høstvær. Der var Olimb Anlegg i full gang med rymming og inntrekning av en Ø500 mm vannledning under krysningspunktet i Altaelva, og de fremmøtte fikk et godt innblikk i metoden styrt boring under optimale arbeidsforhold.

Her kan du se flere boreprosjekter utført av Olimb Anlegg.