Mange vil bli klokere på gravefrie metoder – gledelig respons på åpen dag 2. september

Mange vil bli klokere på gravefrie metoder – gledelig respons på åpen dag 2. september

Bildet: Øystein Olimb foran startrøret som blir brukt i tunnelering

Åpen dag hos Olimb Anlegg er en invitasjon til ledningseiere, rådgivere, samarbeidspartnere og bransjefeller som vil lære mer om våre gravefrie metoder for etablering av rør. Mange har takket ja allerede – og det er plass til flere.

Fredag 2. september fra klokken 10 til 13 holder vi verkstedområdet vårt åpent for alle som er interessert i å se nærmere på hva vi jobber med i Olimb Anlegg. Det gleder vi oss skikkelig til! 

Uformelt og lærerikt

Vi legger opp til et uformelt, hyggelig og lærerikt arrangement med god anledning til å stille spørsmål og snakke sammen underveis.

Det vil være mulig å studere borerigger, maskiner og utstyr vi bruker i No-Dig. Våre dyktige ansatte viser og forklarer hvordan vi utfører ulike metoder i praksis, og vi kjører en demonstrasjon av metoden tunnelering.

Klokken 11 blir det foredrag om metodevalg ved prosjektering, og mellom programpostene byr vi på forfriskninger, mat og mingling.

Det er gratis å delta.

Har passert 70 påmeldte

En drøy uke før arrangementet er det over 70 personer som har registrert seg. Daglig leder Øystein Olimb er positivt overrasket over responsen.

– Det er veldig stas at så mange takker ja til invitasjonen vår. Spesielt konsulentbransjen ser ut til å kjenne sin besøkelsestid, og det er et godt tegn. Stadig flere ledningseiere etterspør gravefrie metoder, og prosjekterende med kompetanse på dette feltet vil stille sterkt i framtiden. 

«Show and tell»

Han gleder seg til å ta imot NoDig-interesserte på hjemmebane. Som den erfarne og kunnskapsrike NoDig-eksperten er, snakker han ofte om mulighetene med gravefrie metoder i ulike fora. Men da som regel med kun ord og bilder som hjelpemidler.

– Det er noe helt annet å faktisk kunne vise utstyret vi bruker i de ulike metodene. Det gir selvsagt en mye bedre forståelse av det jeg snakker om, og de som prosjekterer vil ha stor nytte av å se ting i riktige dimensjoner.

Styrt boring er en metode Olimb Anlegg utfører ofte. Selskapet har flere rigger i ulike størrelser. Her blir en av dem smurt og gjort klar for neste oppdrag. 

På historisk grunn

Også det å snakke om selve bedriften blir mer relevant og levende når det skjer på selskapets eget område.

– Vi holder jo fortsatt til på tomta hvor min far, Kristian Olimb, etablerte seg på 50-tallet. Både området og verkstedet rommer mange spennende historier om utviklingen i NoDig-faget frem til i dag. Olimb har alltid gått foran, og det vil vi fortsette med, forsikrer Øystein Olimb.

LES OGSÅ: Kristian Olimb var først i Norge med gravefrie metoder