Håper å se mange nye fjes på åpen dag fredag 8. september

Vil gjenta suksessen med åpen dag

Øystein Olimb håper mange «ferskinger» vil komme og lære om gravefri rørlegging.

Åpen dag hos Olimb Anlegg er en invitasjon til å se og lære om boring for etablering av rør. Interesserte med lite eller ingen forkunnskap om gravefrie metoder er spesielt velkomne!

Fredag 8. september fra klokken 10 til 13 holder vi verkstedområdet vårt åpent for alle som har lyst til å se nærmere på hva vi jobber med i Olimb Anlegg.

Uformelt og lærerikt

Det blir et uformelt, hyggelig og lærerikt arrangement med god anledning til å stille spørsmål underveis.

Vi stiller ut borerigger, maskiner og utstyr vi bruker i No-Dig. Våre dyktige ansatte viser og forklarer hvordan vi utfører ulike metoder i praksis, og vi kjører en demonstrasjon av vår nyutviklede, elektriske mini-borerigg for etablering av stikkledninger.

Klokken 11 holder Øystein Olimb et foredrag inne i verkstedlokalet om metodevalg ved prosjektering, og mellom programpostene byr vi på forfriskninger, mat og mingling.

Det er gratis å delta. Her kan du melde deg på.

Fagtreff – ikke bransjetreff

Dette er andre gang vi arrangerer åpen dag på vårt eget verkstedområde. I fjor hadde vi nærmere hundre besøkende innom, og vi vil gjerne gjenta suksessen i år!

Daglig leder Øystein Olimb understreker at målet med dagen først og fremst er å spre kunnskap om metodene og mulighetene i boring for etablering av rør, og håper derfor å se mange ukjente fjes blant årets besøkende.

– Dette er et fagtreff, ikke et bransjetreff. Alle er velkomne til å se og lære, uansett kunnskapsnivå.

Nærmere hundre personer var innom vår åpne dag i 2022.

Verdifull kompetanse

Øystein Olimb mener at det er for lite informasjon om gravefri rørlegging (NoDig) i pensum for for VA-, ingeniør- og anleggsutdanninger, og oppfordrer spesielt studenter og nyutdannede til å ta turen til Råde fredag 8. september.

– Boring er uten tvil det mest miljøvennlige og bærekraftige alternativet i rørlegging, og stadig flere ledningseiere innser det. Etterspørselen etter våre gravefrie metoder vil bare øke i fremtiden, og konsulenter og entreprenører med kompetanse på dette feltet vil stille sterkt i framtiden.

Se og lære

Han gleder seg til å ta imot NoDig-interesserte på hjemmebane nok en gang. Som en av landets mest erfarne eksperter på gravefrie metoder, blir han ofte invitert til å snakke om mulighetene med gravefrie metoder i ulike fora. Men da som regel med kun ord og bilder som hjelpemidler.

– Det er noe helt annet å faktisk kunne vise fram utstyret vi bruker i de ulike metodene. Det gir selvsagt en mye bedre forståelse av det jeg snakker om, og de som prosjekterer vil ha stor nytte av å se ting i riktige dimensjoner.

Styrt boring er en metode Olimb Anlegg utfører ofte. Selskapet har flere rigger i ulike størrelser. Her blir en av dem smurt og gjort klar for neste oppdrag. 

På historisk grunn

Også det å snakke om selve bedriften blir mer relevant og levende når det skjer på selskapets eget område.

– Vi holder jo fortsatt til på tomta hvor min far, Kristian Olimb, etablerte seg på 50-tallet. Både området og verkstedet rommer mange spennende historier om utviklingen i NoDig-faget frem til i dag. Olimb har alltid gått foran, og det vil vi fortsette med, forsikrer Øystein Olimb.

Meld deg på åpen dag her